11 mars 2017

Hökugglor och orrar


Hej alla glada i vårsolen! 
Vilken vacker dag vår moder jord och solen bjöd på idag! Mina fina vänner tog med mig på fågelskådning och fika ut i naturen. Så ljuvligt och jag är dem evigt tacksamma. 


Vi har sett och hört flera olika fågelarter som exempel skogsduvan, sånglärkan, orren, havsörn, korp och hökugglan. Vilken fantastisk natur man har runt knuten! Mari hade med sig så god fika som wienerbröd och kanelbullar och gott kaffe till det. Smakade verkligen smaskigt ute i solen. 


Naturen där skogsbranden var för några år sedan har blivit naturreservat. 


Man får matnyttig information och de har även ordnat bra parkeringsplatser samt bord och bänkar för egen förtäring. 


Vid grävlingsberget där vi intog fika såg vi flygande orre. Den arten flyger konstigt. Det ser ut som att de knappt kan flyga och flaxar febrilt med vingarna. 


Himmelen var otroligt vacker idag. Krispigt blå med lite duttar med vita slöjmoln. På hemvägen skulle vi kika på hökugglan och det var bonus då vi hade sett en tidigare under dagen. Extra bonus var att 300 meter längre bort så fick vi den tredje. Hökugglan är ca 35-43 cm stor och vingspann på ca 80 cm. Den liknar mer hök till både utseende och beteende än ugglor då den jagar hellre på dagtid och utseendet här mer "höklik". Det var en lyckosam uggledag. 


På den här bilden ser ni väl givetvis ugglan som sitter på en gren. Hehe 


Mycket prat och skratt men även dock en liten stund av tystnad då och då. Man bara är för stunden och det är härligt att kunna vara med såna vänner.♥️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...