11 juli 2016

Flatruet och LjungdalenVaknade till fågelkvitter och sol. Ljuvligt!Det var bara att klä på sig för det var inte många grader ute på morgonen. Vi åt frukost och packade våra ryggsäckar sen var det bara att bege sig ut i naturen..


Postvagnen skulle tillbaka till parkeringen då det kan komma fler stug-gäster.. Vi kom upp till Flatruet och kallt var det!
Jag och kyla hör inte ihop så det var bara att klä på sig ordentligt. 


Man förstår inte riktigt hur stort det är där uppe. Det är såna avstånd. Det ser så nära ut men man går och går och det känns som man aldrig kommer framåt och tittar man bakåt så ser man hela tiden startpunkten där man började sin vandring. 


Vi såg inga renar men ren-inhängningar och slakteri såg vi denna dag. Det blev en heldag ute och när vi kom till stugan blev det god mat och vila. Man kände i ansiktet att vinden hade pinat varje millimeter av huden. 

Det var ont om fåglar, jag trodde jag skulle få se fjällabben men icke. Den hade flugit vidare norröver så det var lite trist. Fjällabben är en långflyttande fågel, som är lika stor som en skrattmås men jag tycker att den ser större ut och det kan vara för att den har långa smala vingar. De bor i södra delen av världen vintertid, typ Sydatlanten vid Afrikas kust. Fåglar generellt brukar återvända till samma revir år efter år men finns det inte mat så kan de hoppa över häckningen därav så blir det så att antalet fåglar varierar stort år från år. Dessa fåglar gillar sorkar och lämlar och det fanns inget sånt uppe i Flatruet i år, de äter även insekter och fisk men där uppe vi var så kanske det är för lite att bara klara sig på insekter för att de ska klara sig. Jag läste någonstans att fjällabben fångar sin egen mat under flyttningar men annars tar de mat från trutar och tärnor hehe My kind of bird. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...