15 maj 2016

London 2016Såg här tjusig var jag i glittertofflor klockan 03 på natten innan avfärd till Arlanda. 
Jag hade fått sova ( i konstlad form av piller) i ca 4.5 timmar när väckarklockan ringde 02. Jag var riktigt mosig men samtidigt ivrig då man visste vart man skulle åka... Arlanda Terminal 2.. Tråkigaste terminalen på hela Arlanda. Visst, det finns taxfree butiker där också men när man har gått igenom sista passkontrollen så är gaten där man väntar på avfärd så trist att tandläkarmottagning är rena paradiset jämfört...  Jag slumrade flera gånger på planet men brist på sömn så är det kanske inte så konstigt. Flygresan gick jättebra, och tjolavips så var vi i London.


Paddington station är en stor gammal järnvägsstation som invigdes år 1863. Klassisk syn när man kikar upp och ut genom huvudingången vid Praed StreetLondon Paddington är stor och har 14 st plattformar där 1 går sydväst och 14 går till nordöst.  Man kan tro att Paddington är den största tågstationen i London men det är fel. Det är faktiskt London Waterloo med hela 22 st plattformar!Då man inte har åkt tunnelbana på några år så är man rätt ringrostig. Var tvungen att fundera ett tag hur man skulle "tänka" och dra igång sin inre gps. 


Det område vi skulle bo heter Russell Squeare eller Bloomsbury. Russell Square är en park i stadsdelen. 7 juli 2005 drabbades detta område av terroristdåd. En bomb small i tunnelbanetåg och andra i en buss. Otäckt när man tänker på det. Det blir så skört när man står på ett tåg långt nere under marken och man har ingenstans att ta vägen. Det finns ett minnesmärke efter denna dåd i parken. Ett ekträd har planterats i den fina parken som jag totalt missade när vi gick igenom där. 


Vi hade tunnelbanan jättenära vårt hotell. Bara runt hörnet typ.


Hotellet var fint och fräscht. Fina gamla möbler och kristallkronor. Kan tänka mig bo här igen. På hotellets hemsida stod det "ingen frukost" så det var bestämt att vi skulle äta ute på något fik i närheten men blev glatt överraskade att det ingick kontinental frukost. Inget att hurra för i variation och mängd, kaffe och rostad macka bara men då slapp vi jaga frukost varje morgon. 


Gigantiska kristallkronor. Mycket att putsa! 


När vi hade packat upp så drog vi iväg mot regents park. Regents Park är jättestort. över 390 tunnland och har olika slags trädgårdar som exempel Queen Marys trädgård som har mer än 12.000 rosor i över 400 olika sorter. 


Vackra gångar och passage med växter och blommor överallt. 


Tänk om vi hade sådana fina blomarrangemang i vår lilla park... Det var tulpaner överallt och i alla möjliga färger och former. Så vackert i solskenet!Här sitter jag och ser så tjusig ut. 
Det var folk precis överallt. Sol och värme så poppar folket upp. Tänk om man hade en sån här fantastisk park runt hörnet hemma!


Ekorrarna var givet. Mari matar en ekorre i rabatten. De är så söta!


I parken finns det enligt deras hemsidas 100 arter av vilda fåglar. Så gissa om Sören hade fullt upp!Det finns något för alla i denna park. London zoo, Primrose Hill, Open air teater och man kan även ha utomhussporter i en del av denna park. 


Här sitter fåglarna i rad på stolparna.


När vi sedan knatade tillbaka mot hotellet så går man helt fascinerad av all arkitektur, hur de har blandat gammalt och nytt i en salig blandning. 


De har vänstertrafik och det rörde till det i huvudet kan jag lova! Som tur är så har de skrivit vilket håll man ska kika åt när man ska gå över gatan. 


Man bara går och är hänförd av alla vackra byggnader. Det bara skriker historia varje kvarter. Man vill så gärna gå in och kika hur det ser ut i byggnaderna. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...