20 juni 2015

Vackert vid östra Vättern


Första stoppet blev Gränna! Givetvis togs det inga kort. Var superhungriga så vi gick till en pub/restaurang och åt dagens. Sen var det ett måste att köpa Grännas polkagrisar.. Vi var inte där så länge utan drog vidare till vackra... 


Vadstena! Superfin liten stad med kloster och många fina gränder med gamla hus..
Vädret var lite si och så. Ena stunden sken solen och andra så stod regnet som spö i backen.


Vi fikade vid torget och sen begav vi oss mot vattnet och lilla båthamnen..


Min vackra Ela bland båtarna vid Vättern..


Sötnöten Aston tyckte det blev för mycket kultur och sånt kan ta på krafterna.. hehe


Givetvis skulle vi in här och kika. Kloster och kyrka i vacker miljö..


Vi tände ljus och tänkte på våra nära som är i himmelen. Titta på strålarna de fick på sig när de tände ljusen! Det var inga lampor eller takfönster som gjorde detta! Tror att våra kära kom ner föra att säga hej. Det var väldigt vackert och rofyllt.. 


Ela ville tända ett extra ljus innan vi gick ut. Vi fick vänta en stund inne för att just som vi skulle kliva ut så kom det en rejäl regnskur.. 


Vadstena är ett ställe som jag kan varmt rekommendera att åka till. Loppisar, antikbodar, mysiga caféer och förstås kloster och vatten. En härlig kombination. 

Det har varit intensiva dagar men allt har gått smidigt och det var kul att få göra något annat än att sitta hemma med kall sill och potatis. Den här lilla trippen var väldigt spontan, och det var svårt att få tag på stugor längst kusten. Många campingar tar nu under högsäsong endast gäster veckovis och det ville inte vi. Därför hamnade vi huxflux vid Ullared för att där kan man bo per dygn. Både Varberg och Falkenberg ligger bara 3 mil från Ullared så när man är väl där nere så är det inga större avstånd. 
Nu när man precis har landat hemma i soffan och tänker tillbaka så känner man verkligen att man har suttit i bil och vi har verkligen åkt långt! Inte det ultimata då jag har flertalet diskbråck men det gick rätt bra ändå. Men nu är kroppen slut och jag ska strax hoppa i bingen.

Kramar ~ Ina


1 kommentar:

  1. Vilken härlig trip...söt dotter har du ;))
    Jag ser på kartan var du varit...men inte i min omgivning, hihi....Västernorrland...ser ju den på kartan ;))
    Kram bia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...