7 juni 2014

Så mycket att se i London


Varje dag så bjussar drottningen på pampig vaktombyte vid tolvsnåret i London. När man ändå är där och kikar så ta ett par kliv och njut av parkerna som finns runt knuten. 


Allt är så välvårdat och fint - man ser att de lägger mycket pengar på parkerna i stan. Ser ni de grönklädda gubbarna till vänster, de planterade enorma pelargoner i krispigt grönt och rött. Vackert!


Strosa strosa strosa - det är värt att se de vackra omgivningarna som finns i storstan. 


Har man varit några gånger i London så är inte exempelvis London eye och Big ben det första man måste se igen. De syns så bra ändå på avstånd. Man får liksom dem på köpet när man strosar och fotar runt i de fina parkerna.


Ta med lite nötter och hälsa på de söta ekorrarna i St. James Park. Minnesvärt.


Kika på de stora pelikanerna. De är stooora!Det tar en stund att gå runt St. James Park och sen är man uppe vid drottningens lya igen. Stort och pampigt och väldigt vackert. Ögongodis.


Trafalgar ligger inte långt från drottningen och vad ser man där, jo Big Ben kikar fram mellan huset. Om man inte vill kika på alla tavlor som finns i national gallery så gå in på deras fina shop och handla en fin kopia av någon känd konstnär. En kopia kostar bara 5 pund! Billigt och fint!

Ser ni folkhopen under stora skärmteven? och till vänster? sjukt...

Jo men visst ska man slänga sig in i vimlet av alla turister vid Piccadilly för att ta såna här foton. Men man vill inte vara där så länge då man blir ju knäpp av all trängsel... 


Ett kvarter eller två så finner man square´s - park square´s. Varje block/område har en liten fyrkantig park som man kan ta en paus i. Här på bilden ser ni staty på Gandhi som finns i Tavistock square. Lugnt och skönt att vila fötterna och hämta lite kraft innan nästa promenadstråk... 


British museum är fantastiskt ställe. Har varit där tre gånger. Kan inte låta bli. Man blir imponerad av arkitekturen och taket i glas. Just när vi var där handlade det om vikingatiden. De har en hemsida som visar vad som visas "just nu". Som sagt så behöver man inte gå där i timmar och titta på allt utan ta en kisspaus, kika på presentshopen och bara njut av miljön. Sen knatar man vidare...
...

Londons sevärdheter tar aldrig slut - man kan åka dit år efter år efter ...

gamlaposthuset:

Instagram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...