30 mars 2014

GAMLA POSTHUSET - BYXKRÖKEN


I kv.Alfred i Fagersta, alltså tomten som omslutes av Stationsvägen - Alfavägen - Dalavägen pågår byggnationerna enligt planerna. Där finns nu ett 8 våningshus med sammanlagt 23 lägenheter plus en 1-plans vinkelbyggnad i vilken posten skall ha sina lokaler. Fastigheten med sina 1-plans vinkelbyggnad blir klar den 1 december i år för inflyttning. De datum räknar med således med inflyttning i lägenheterna och då påbörjar också posten sin inflyttning. Den preliminära kostnaden för det här bygget har nämnts till ca 3.5 miljoner kr. Det är HSBs bostadsrättsförening Byxkröken som är byggherre. Projekteringen har gjorts av Adeprojektering i Fagersta och det är byggfirman Diös som bygger.


Postpersonalen i Fagersta går nu ljusare tider till mötes. Om någon vecka, eller närmare bestämt den 1 december (1968) är det meningen att det nya posthuset i kv.Byxkröken skall stå klart att tages i bruk. Därigenom kommer en omdisponering av personalen att äga rum så att att folk från Fagersta 1, Västanfors, flyttas över till Fagersta 2i det nya posthuset. Där kommer sammanlagt omkring 35 anställda att sysselsättas...


Idag är det 1 år sedan vi flyttade hit!

Bild: Moi Ina
Bild tagen av moi 29 mars förra året. Kallt och snön låg på backen... Kanske skulle byta namn på bloggen till Byxkröken? :-)


Instagram


Instagram

1 kommentar:

  1. Nää byt inte namn på bloggen, hihi......det var väl ett skämt förstår jag ;)......hoppas du mår bättre nu....
    Kram bia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...