15 februari 2014

Kyrkan i NorbergHallå alla smultron!
Vilket väder vi har haft idag! I förmiddags åkte jag och dotran över till grannbyn för att fika på ett fint ställe som heter Elsa Anderssons konditori. Vädret var okej, blåste bara. När vi kom fram (resan tar max tio minuter) så gick vi raka vägen till fiket och när vi hade beställt och satt oss så såg vi att det började regna. Efter några minuter kom snön..


Men vi satt och njöt av både fikat och atmosfären. Älskar denna fina allmoge som de har i rummen.


Känns lite magiskt, man åker direkt bakåt i tiden. Så mysigt.
När vi hade fikat klart så var det snöstorm när vi kom ut!


Vi tog oss tid och gick på loppisar och sen in i kyrkan. Norbergs kyrka.
Fantastiskt fin och inte lik vår alls. 


Dotran har gjort praktik hos en målarmästare här i byn och hon ville se hans måleri. Han har ansvaret över all målning i denna kyrka. Spännande. 


Så detaljrikt och färgstarkt fast på "allmoge" vis. Inga grälla färger utan varmt och ombonad känsla. Jag kan gå i kyrkor hur länge som helst. Det är så vackert. När vi kom in i kyrkan så satt en man och bad längre fram. Vi satt oss långt bak och där satt vi helt tysta. Har ni varit in i en kyrka när det inte är några ljud där? Fantastiskt tyst. Nästan så att det blir lock i öronen. Man hör tystnaden. 

Sen var det bara att krypa hem. Spårigt och halt. Knappt en timmes snöande gjorde vägarna helt spåriga. Tur att de flesta tar det lugnt i trafiken när det blir så här. Men när vi hade varit till kyrkan så bestämde vi oss för att åka upp till Dalarna i vår och kika in kyrkomålningar. Det kan bli riktigt spännande!


Önskar Er en fin lördagskväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...